top of page

Borstverkleining en borstlifting

Borstverkleining en borstlifting
Borstverkleining en borstlifting

Waarom een borstverkleining en borstlift?

Een borstverkleining en borstlift is al lang geen taboe meer, maar wordt omwille van medische of esthetische redenen meer en meer gevraagd. Te zware of hangende borsten kunnen de oorzaak zijn van medische-fysieke en psychische problemen. Als u in verhouding tot uw lichaamsbouw zeer grote borsten heeft, kan dit leiden tot rugpijn, nekpijn, schouderpijn, huid- en slaapproblemen,... Het kan ook zijn dat het beoefenen van een actieve sport of het dragen van bepaalde kleding onmogelijk wordt of dat u zich onzeker voelt. Een borstverkleining is dan een levensveranderende ingreep. Het dagelijkse leven wordt veel comfortabeler, met een betere nachtrust, een betere houding en een hernieuwd gevoel van zelfvertrouwen.

Borstverkleining of borstlifting

Een borstverkleining of borstlift (ook bekend als pexie of borstlifting), is eigenlijk een operatie met hetzelfde effect. Bij een borstverkleining wordt het volume verkleind en de huid aangepast. Bij een borstlifting wordt de huid aangepast en blijft het volume zoals voordien of wordt een borstprothese ingebracht. Het liften bij borstverkleining resulteert ook in stevigere borsten.

Onze werkwijze

  • Borstverkleining gebeurt steeds op maat.

  • Tijdens de besprekingen vóór de operatie krijgt u uitleg over alle te ondernemen stappen, de duur van de operatie en de nazorg.

  • Naast een borstonderzoek voeren we indien nodig een borstkasonderzoek uit, of indien nodig een echo of mammografie bij een positieve familiale anamnese. We bekijken ook eventuele rugafwijkingen, zodat we u zo volledig mogelijk kunnen informeren over het te verwachten eindresultaat.

  • Een borstverkleining of borstlifting gebeurt onder algemene anesthesie. Deze ingrepen vereisen slechts daghospitalisatie.

  • Deze operatie is niet zo pijnlijk en biedt op termijn zeer goede resultaten. De littekens zijn minimaal en geplaatst waar ze het minst storen. 

  • Bovendien blijft de functie van de borst gerespecteerd: de mogelijkheid tot borstvoeding blijft bestaan en de doorbloeding en de gevoeligheid van de tepel wordt behouden.

Delta Clinic
Borstverkleining en borstlifting

Kostprijs borstverkleining en borstlift

Incl. btw

Borstverkleining: vanaf € 4000

Borstlift: vanaf € 4000

Borstlift + prothesen (Sebbin): + € 500

Borstlift + prothesen (Silimed): + € 650

Borstlift + prothesen (Motiva): + € 800

Tepelcorrectie: vanaf € 1800

Delta Clinic

Als het hebben van grote borsten uw dagelijks leven beïnvloedt, kunt u een borstverkleining overwegen.

Maak een afspraak bij Denta Clinic, specialist in borstverkleining en borstlifting, voor duidelijke en discrete informatie.

bottom of page