top of page

Buikwandcorrectie/
Mommy Makeover

Dikke buik

Waarom een buikwandcorrectie?

Bij overtollige huid van de buik, bij een teveel aan vetweefsel of een uitgezakte buik is een buikwandcorrectie het overwegen waard.

Buikwandcorrectie
abnormale vetophopingen op de flanken

Wat is een buikwandcorrectie?

Een buikwandcorrectie, Tummy Tuck of abdominoplastie is een plastische ingreep tussen de pubis (schaamheuvel) en het ribbenrooster. Hierbij verwijderen we de vetschort, verplaatsen we indien nodig de navel en verstevigen we de buikspieren (reefing). Een buikwandcorrectie kan gecombineerd worden met liposculptuur om abnormale vetophopingen op de flanken weg te werken.

Een buikwandcorrectie, iets voor u?

Een buikwandcorrectie is niet geschikt om de zogenaamde ‘bierbuik’ te behandelen. Het is wel een optie bij loshangende huid, na een zwangerschap of na een maagverkleining (hangbuik).

Onze werkwijze

  • We bespreken de technische kant van de ingreep uitvoerig (vb. wat er met de navel gebeurt). Ook de nazorg komt aan bod (vb. hoe werkt het drukverband dat u zo’n 6 weken moet dragen).

  • Een buikwandcorrectie wordt uitgevoerd onder volledige verdoving.

  • Tijdens de ingreep wordt overtollige huid verwijderd, de buik krijgt als het ware een inwendig corset.

  • Een paar dagen bedrust na de operatie wordt aangeraden.

  • Tijdens een eerste controle, zo’n 12 dagen na de ingreep, worden de steristrips en hechtingen verwijderd.

  • Het resultaat is een strakke buikcontour, met een zo klein en onzichtbaar mogelijk litteken van flank tot flank, binnen het slipje (bikinisneetje).

buikwandcorrectie
buikwandcorrectie

Kostprijs buikwandcorrectie

Incl. btw

Buikwandcorrectie/Tummy Tuck Mini: vanaf  € 3800

Abdominoplastie: vanaf  € 5400

Waarom een Mommy Makeover?

Tijdens de zwangerschap en de periode die daarop volgt ondergaat het lichaam verscheidene veranderingen. De huid wordt op sommige plaatsen uitgerekt, sommige lichaamsdelen verliezen de strijd tegen de zwaartekracht en de heupen, buik en billen worden zwaarder. Weinig vrouwen zien er na hun bevalling en het geven van borstvoeding hetzelfde uit als voordien. Vaak kunnen zalfjes, diëten en oefeningen niet zorgen voor het nodige resultaat.  Een Mommy Makeover is dan een manier om alle sporen van zwangerschap, bevalling en borstvoeding in één keer (of meerdere keren) te laten verdwijnen.

Mommy Makeover

Wat is een Mommy Makeover?

Bij een Mommy Makeover worden een of meerdere gebieden gecorrigeerd. Dat kan om een facelift, liposuctie, buikwandcorrectie, borstlift, borstvergroting, borstverkleining of een combinatie van verschillende ingrepen gaan, zoals een buikwandcorrectie en een borstvergroting of een buikwandcorrectie en een borstlift.

Slappe buik na zwangerschap
Slappe buik na zwangerschap

Onze werkwijze

  • We bekijken samen welke behandelingen het meest geschikt zijn.

  • De behandelende arts licht u zo uitvoerig mogelijk in over de behandelingen en de herstelperiode.

  • Afhankelijk van de gekozen ingrepen bepaalt de chirurg hoeveel operaties er zullen volgen. Sommige ingrepen kunnen in één enkele operatie gecombineerd worden, maar soms is een tweede operatie nodig voor een optimaal resultaat. 

  • Een combinatie van ingrepen in één enkele operatie maakt één herstelperiode mogelijk.

Kostprijs Mommy Makeover

De kostprijs van Mommy Makeover is afhankelijk van welke ingrepen worden uitgevoerd. Een overzicht van de kostprijs van onze ingrepen kunt u op deze website terugvinden.

Slappe buik na zwangerschap
Delta Clinic

Delta Clinic waarborgt een persoonlijke begeleiding van het eerste gesprek en de voorbereiding, tot de nazorg. 

Overweegt u een buikwandcorrectie of Mommy Makeover? Maak een afspraak voor meer informatie over de ingreep en de prijs.

bottom of page