top of page

Esthetische behandelingen:
Fillers – Botuline Toxine – Draadjeslift – HIFU

Esthetische behandelingen

Oorzaken van gezichtsveroudering

Onze huid verandert onvermijdelijk in de tijd. Zo verliest elk gezicht op een gegeven ogenblik zijn jeugdigheid en veroudert het. Een mooie, gladde en elastische huid is niet langer vanzelfsprekend. Met dit huidverouderingsproces gaan 4 veranderingen gepaard.

senior vrouw

De hydratatieproductie vertraagt

Hyaluronzuur zorgt voor een natuurlijke vochtigheidsgraad en houdt de huid glad, stevig en elastisch. Vanaf 45 jaar en vooral in de menopauze neemt de natuurlijke productie van hyaluronzuur aanzienlijk af. Dit resulteert in een droge en minder soepele huid, met plooien en lijntjes. 

1

Het botvolume en vetvolume neemt af

Ook het bot-en vetweefsel van de huid vermindert na verloop van tijd. Door dit volumeverlies krijgt het gelaat een leegte en zakt de huid door. 

2

Een dunner wordende huid en minder bloedvoorziening

De huid krijgt minder zuurstof en voedingsstoffen. De natuurlijke productie van collageen (verantwoordelijk voor de stevigheid van de huid) en elastine (verantwoordelijk voor de elasticiteit en het herstel van de huid) begint ook te vertragen. Bij een ouder wordende huid zien we vaak ook pigmentstoornissen (ouderdomsvlekken).

3

De gelaatsuitdrukking verandert

Door het samentrekken van gezichtsspieren vormen zich kraaienpootjes en een fronslijn, waardoor men een zorgelijke of norse gezichtstuitdrukking krijgt.

4

Hoe huidveroudering behandelen?

U kunt fijne lijntjes en rimpels aanpakken, de huid strakker maken, de huidtint egaliseren en het volume en de volheid herstellen met onze verschillende esthetische behandelingen die zichtbare tekenen van veroudering helpen bestrijden.

Fillers en Botuline Toxine A

Waarom fillers en/of Botuline Toxine A?

Door het gebruik van een filler en/of Botuline Toxine A voor verschillende delen van het gezicht kunnen rimpels, fijne lijntjes en diepe plooien gericht en doeltreffend worden verminderd en uitgevlakt, het volume hersteld en de huid gehydrateerd worden. Deze behandeling wordt ingezet bij fronsrimpels, voorhoofdsrimpels en kraaienpootjes. Botuline Toxine zorgt ervoor dat u er minder zorgelijk of boos uitziet. Botuline Toxine A kan ook voor andere toepassingen gebruikt worden, zoals een behandeling tegen overmatig zweten of chronische migraine.

Wat is het verschil tussen fillers en Botuline Toxine A?

Een filler vult de rimpel op, waardoor hij minder zichtbaar wordt. Botuline Toxine is een eiwit dat ervoor zorgt dat uw gelaatsspieren ontspannen en niet meer samentrekken. Doordat de behandelde spieren en de gezichtsuitdrukking ontspannen, wordt de oorzaak van het vormen van de rimpel weggenomen. 

Fillers – Botuline Toxine

Een Botuline Toxine behandeling met natuurlijk effect

De kunst van het plaatsen van Botuline Toxine is dat het gelaat er na het toedienen ontspannen, maar niet bevroren moet uitzien. Een minimum aan beweging is vereist voor een natuurlijke look. Laat daarom een Botuline Toxine behandeling steeds over aan een ervaren vakspecialist.

Botox tegen overmatig zweten

Andere toepassingen van Botuline Toxine A

 • Botuline Toxine tegen overmatig zweten: Hyperhidrose, beter bekend als overmatig zweten, kan de levenskwaliteit aanzienlijk beïnvloeden. De toepassing van Botuline Toxine A kan ook bij overmatig zweten van de oksels een zeer effectieve behandeling zijn. Hierbij worden botuline toxinen geplaatst in de oksels, zodat overmatige transpiratie gedurende zo’n 6 maanden achterwege blijft.

 • Botuline Toxine tegen migraine: Ook patiënten die kampen met chronische migraine zijn zeer goede kandidaten voor Botulinetoxine A-injecties. Hierbij injecteren we botulinetoxine in de kleine spiertjes onder uw huid op verschillende plaatsen of triggerpoints, zoals voorhoofd, slapen en de achterkant van uw hoofd en nek. Deze behandeling tegen migraine kan zeer effectief zijn bij het verminderen van de frequentie van hoofdpijn en kunnen de slopende symptomen verminderen die met migraine gepaard gaan.

Wat u ook nog moet weten over een Botuline Toxine behandeling

 • De huid kan na de behandeling wat rood en licht gezwollen zijn, maar dit verdwijnt meestal na een half uur.

 • Bij elke inspuiting loopt u kans op een blauw plekje, maar dat is niet altijd het geval.

 • De huid is gevoelig na de behandeling, vermijd de eerste dagen na de Botuline Toxine behandeling dus het best zon en sauna.

 • U mag de eerste 3 uur na de behandeling niet met het hoofd voorover gebogen zitten en ook het best niet gaan liggen.

 • Deze behandelingen hebben een tijdelijk effect en dienen herhaald te worden. Uw behandelend arts kan u vertellen wanneer ongeveer dit het best gebeurt.

 • Voor deze behandeling hoeft u geen vrijaf te nemen op het werk.

Fillers en Botuline Toxine A
Soorten fillers

Soorten fillers

Niet-permanente filler van hyaluronzuur

Deze tijdelijke fillers op basis van lichaamseigen stoffen worden na verloop van tijd weer door het lichaam afgebroken.

1

Semi-permanente fillers

Deze fillers bevatten een kunstmatig bestanddeel en stimuleren de aanmaak van collageen, waardoor het effect van de filler langer aanhoudt.

2

Huidverjongende hyalurongel

Dit product wordt door micro-injecties ingebracht in de huid van gelaat, hals, decolleté en handen. Deze fillers zijn effectief bij een extreem droge huid en een huid die zonneschade heeft opgelopen.

3

Wat is draadjeslift?

Draadjeslift, ook bekend als Facial Threads, geven het gelaat een lifting, zonder chirurgische ingreep. Hierbij wordt gebruik gemaakt van gespecialiseerde chirurgische draden om de verouderde, verslapte huid op te tillen en uw gezicht een strakker en jeugdiger uiterlijk te geven. Deze chirurgische draden (‘facial threads’) zijn samengesteld uit biodegradeerbare polymeren, compatibel voor het menselijk lichaam. Ze lossen meestal op tussen 10 en 12 maanden. De threads hebben een uniek ontwerp en kunnen zich vastankeren in de onderliggende weefsels van de huid.

Draadjeslift/Facial Threads

Waarom Facial Threads?

Een threadlift geeft het gelaat weer frisheid terug door de vermoeidheid te verzachten die vaak gepaard gaat met het ouder worden. De draadjeslift heeft een liftend effect op verschillende plaatsen in het aangezicht, zoals jukbogen, hals, wenkbrauwen en kaken. Facial Threads worden ook ingezet voor het corrigeren van marionetlijnen om asymmetrie in het aangezicht te herstellen.

Draadlift
Facial Threads

Wat u ook nog moet weten over draadjeslift

 • Deze ingreep kan gecombineerd worden met andere behandelingen, zoals een voorbereidende laser of peeling om de huidstructuur te verbeteren. Ook fillers en Botuline Toxine zijn geen tegenindicatie.

 • Afhankelijk van het aantal te plaatsen draadjes duurt de behandeling zo’n 45 tot 60 minuten.

 • Deze procedure kan onder lokale verdoving of lichte sedatie plaatsvinden.

 • Mogelijke bijwerkingen zijn stijfheid en lichte pijn, die we met een pijnstiller kunnen behandelen. Blauwe plekjes kunnen onmiddellijk na de ingreep onder controle gehouden worden door de huid met ijs te koelen.

 • Meestal na 2 dagen kunt u weer aan het werk.

Waarom een HIFU-behandeling?

De revolutionaire HIFU-techniek is in opmars bij medisch-cosmetische behandelingen. Terecht: het is een doeltreffende huidverjonging voor gezicht, hals en decolleté. Het geeft ook goede resultaten om de huid van bovenarmen strakker te maken. Het effect kan een uitstekend alternatief zijn voor een facelift.

HIFU

Voor wie is HIFU minder geschikt?

Bij een sterk verslapte huid of een uitgebreide beschadiging door de zon zal deze techniek onvoldoende resultaat geven en is een andere behandeling zoals een facelift meer aangewezen. Graag adviseren we u hier

High Intensity Focused Ultrasound

Wat is HIFU?

Bij HIFU (High Intensity Focused Ultrasound) maken we gebruik van een apparaat dat zeer geconcentreerde geluidsgolven energie afgeeft op een paar millimeter diepte in uw huid. Deze energie geeft een zeer plaatselijke opwarming van dieper gelegen huidcellen. Hierdoor gaat dit huidweefsel collageen aanmaken, wat de huid strak trekt. Rimpels in het gezicht, hals of decolleté verminderen of verdwijnen. De huid van de kaaklijn, bovenarmen en/of binnenkant van de dijen wordt strakker.

High Intensity Focused Ultrasound

De grootste voordelen van HIFU

 • Geen downtime: omdat de ultrasone golven gericht zijn op een zeer specifiek deel van het dieper gelegen huidweefsel, wordt ander weefsel of het huidoppervlak niet beschadigd. 

 • Pijnloze behandeling, er komen geen incisies aan te pas.

 • Rimpelvermindering en versteviging van de huid in gezicht, nek en decolleté. 

 • Liften van wangen, wenkbrauwen en oogleden.

 • Verbeteren van de kaaklijn.

 • Opspannen van de huid van bovenarmen en binnenkant van de dijen.

Kostprijs esthetische behandelingen

Incl. btw

Botuline Toxine: € 125/zone

Botuline Toxine gezicht: € 400

Fillers: € 400/ml

Facial Threads: € 100/draad (min 2x3)

Hifu: € 250 /zone 

Hifu volledig gezicht: € 400

redhead Model
Delta Clinic

Verbeter uw schoonheid met onze esthetische behandelingen. 

Maak een afspraak bij Delta Clinic voor discreet en deskundig advies op maat van uw situatie en wensen.

bottom of page