top of page

Liposuctie en liposculptuur

Liposuctie
Liposuctie

Waarom een liposuctie of liposculptuur?

Door hardnekkige vetophopingen kan u het gevoel krijgen dat uw lichaam niet in harmonie is. Ongewenst vet kan voorkomen aan de heupen (rijbroek en love handles), knieën, bovenbenen, armen, hals en kin, buik, hals, bovenarmen,… Deze plaatselijke vetophopingen zijn moeilijk te verwijderen door een dieet en lichaamsbeweging, waarbij u eerder vermagert op ongewenste plaatsen zoals borsten of gezicht. Liposuctie kan dan een oplossing zijn om de lichaamsvorm te veranderen en weer in harmonie te brengen. Een liposuctie biedt een blijvend resultaat: de verwijderde vetcellen komen niet terug.

Wat is liposuctie?

Een liposuctie is een ingreep met als doel uw lichaamsvorm en uitstraling te verbeteren. Letterlijk betekent liposuctie het wegzuigen (suctie) van vet (lipo). Liposuctie is een behandeling waarbij we met zuignaaldjes plaatselijk vet afzuigen. Een liposuctie is mogelijk op het hele lichaam, maar wordt meestal uitgevoerd op de buik en flanken (love-handels), dijen, knieën en  armen.

Liposuctie

Liposuctie is geen vermageringskuur

Liposuctie is beslist geen vermageringsmethode. Wanneer u over uw volledige lichaam vetoverschot hebt, is liposuctie alleen geen oplossing voor uw probleem. Het kan echter wel een aanzet zijn om beter te diëten en meer te bewegen.

Liposuctie of liposculptuur

Liposuctie staat ook bekend als liposculptuur of body sculpting. Het betekent eigenlijk hetzelfde, al wordt liposuctie als de voorloper van liposculptuur beschouwd. Oorspronkelijk werden bij liposuctie immers grote ‘zuigbuizen’ van 10-12 mm gebruikt, waardoor enkel het dieper gelegen vet kon worden opgezogen. Dankzij de nieuwe, geavanceerde technieken van de liposculptuur gebeurt het vet verwijderen nu veel efficiënter met fijnere cannules van 2-3-4 mm

Liposuctie

Waarom maakt Delta Clinic gebruik van PAL?

We gebruiken PAL (Power Assisted Liposuction) of laserliposuctie, een revolutionaire liposuctietechniek om diepe en oppervlakkige vetcellen te verwijderen. Door intense vibraties wordt het vet losgemaakt, in vloeibare toestand afgezogen en afgevoerd via dunne canules. Hierdoor wordt de huid gestimuleerd en wordt nieuw collageen gevormd, met een liftend effect van de huid dat mede ontstaat door een bipolair frequentieveld. De vibrerende werking versnelt het werk, waardoor de hoeveelheid kracht die nodig is om vet te verwijderen en het vorm te geven behandelgebied wordt verminderd. Hierdoor verloopt de procedure sneller en efficiënter, waarna het herstel ook vlotter verloopt met minder blauwe plekken en zwellingen. 

Onze werkwijze

  • Consultatie met correct en professioneel advies: Tijdens de consultatie wordt beslist of liposuctie of liposculptuur een correcte behandeling voor u is. De probleemzones worden overlopen en er wordt nagegaan of uw verwachtingen realistisch zijn. Uw algemene gezondheid en inname van medicatie worden ook onder de loep genomen. Bloedverdunners, zoals aspirine, moeten minstens 7 dagen op voorhand gestopt worden. Indien nodig dient u over te schakelen op Fraxiparine of soortgelijke.

  • Analgo-Sedatie: De sedatie medicatie is zeer licht met weinig bijwerkingen en wordt toegediend en gemonitord door een ervaren anesthesist. Via mini-sneetjes van 2-3 mm wordt eerst een fysiologische vloeistof met een lokaal anestheticum onderhuids ingebracht met een canule. Zo worden de vetcellen vloeibaar gemaakt en de onderliggende weefsels verdoofd. Deze vloeistof bevat ook adrenaline in kleine concentraties, zodat de bloeding tot een minimum beperkt wordt. Deze lokale verdoving houdt een tiental uren aan zodat u de eerste dag nauwelijks last heeft. Voor het slapengaan kan u een pijnstiller innemen.

  • Tijdens de ingreep: Bloedvaten en lymfestructuur worden niet belast tijdens een liposuctie. Tot 3-4 liter vetafzuiging is een minimale belasting voor het lichaam. Bij hogere hoeveelheden loopt u meer risico’s, zodat deze best voorbehouden worden tot ziekenhuizen waar postoperatief gemonitord kan worden in een mid-care.

  • Na de ingreep: De eerste 4 weken kan u best niet sporten en gedurende 6 weken draagt u bij voorkeur dag en nacht een stretchbody. Zo kan de huid terug zijn oorspronkelijke elasticiteit opbouwen.

  • Blijvend resultaat: Met onze moderne liposculptuur ondergaat u een veilige behandeling met blijvend resultaat. De vetcellen worden blijvend verwijderd en er zijn weinig risico’s aan verbonden. Minimaal bloedverlies, weinig ecchymosen (blauwe plekken) en nauwelijks beschadiging van de weefsels. 

Delta-Clinic
Liposuctie

Kostprijs liposuctie

Incl. btw

Kleine zone, zoals de kin: € 450

Liposuctie 1ste zone: vanaf € 1150

Liposuctie 2de en 3de zone: vanaf € 900 per zone

Naargelang de grootte en het aantal zones wordt ook het prijskaartje bepaald. De prijsbepaling van een zone is gebaseerd op het wegzuigen van 600 tot 800 ml vet. Meestal worden 3 zones behandeld, waarbij we tussen 2000 & 3000 ml vet afzuigen. Afhankelijk van het lichaamsgewicht wordt er tot maximaal 3 liter vet verwijderd. Liposuctie of liposculptuur wordt niet vergoed door het ziekenfonds.

Waarom kiezen voor een liposuctie bij Delta Clinic?

De prijzen van liposuctie variëren enorm. Zo zal u ongetwijfeld verschillende prijzen te horen krijgen. Bij Delta Clinic bent u zeker van eerlijke prijzen, ongeacht het te behandelen lichaamsdeel. Hierbij  maken we gebruik van de meest geavanceerde technologie, zoals vibro-liposuctie of PAL. Bovendien wordt de analgo-sedatie tijdens de ingreep bij ons door een ervaren anesthesist uitgevoerd en niet door een verpleegster die hiervoor geen opleiding heeft genoten, zoals nog in vele klinieken gebeurt.

Delta Clinic

Als u verlost wil geraken van hardnekkig vet op probleemzones, kunt u een liposuctie overwegen. 

Maak een afspraak bij Denta Clinic, specialist in liposuctie/liposculptuur, voor duidelijke en discrete informatie.

bottom of page