top of page

Schaamlipcorrectie of schaamlipverkleining

schaamlipcorrectie

Waarom een schaamlipcorrectie?

Er wordt weinig gepraat over schaamlippen en toch worden schaamlipcorrecties, labiacorrecties of vagina correcties steeds meer gevraagd in ons gezondheidscentrum. Vaak omwille van psychische of esthetische klachten, zoals een algemene ontevredenheid over de vagina, het zich storen aan de vorm of grootte van de kleine schaamlippen, door het verouderen of na een zwangerschap. Soms ook om praktische redenen, zoals ongemak bij grote schaamlippen tijdens het dragen van strakke kleding of badkledij, fietsen of andere fysieke activiteiten.

schaamlipcorrectie

Schaamlipcorrecties van grote en kleine schaamlippen

We kunnen zowel een schaamlipcorrectie van de binnenste (kleine) als buitenste (grote) schaamlippen uitvoeren. Een schaamlipverkleining of een schaamlipcorrectie van de kleine schaamlippen wordt het meest gevraagd. Deze ingreep kan het genitale uiterlijk én de mentale zelfzekerheid verbeteren.

Onze werkwijze

  • Delta Clinic voert verschillende schaamlipcorrecties uit, van een vaginale verkleining of een maagdenvliesreconstructie tot een verkleining van de kleine of grote schaamlippen.

  • Tijdens de schaamlipcorrectie verwijdert de plastisch chirurg het overtollige schaamlipweefsel met elektroagulatie. Hierdoor worden meteen alle bloedvaatjes gedicht en treedt er weinig bloedverlies op. De wonde wordt vervolgens gehecht met oplosbare draad om het herstel te versnellen.

  • De uitstulpende binnenste schaamlippen kunnen ook onder plaatselijke verdoving ingekort worden door de uitstulpingen aan te tekenen en weg te snijden. U kunt dezelfde dag naar huis.

  • Na de ingreep ervaart u geen tot matige pijn.

  • Een strikte hygiëne is noodzakelijk: de intieme zone moet regelmatig gespoeld worden met een antisepticum en er moet een antibioticazalf aangebracht worden gedurende één week.

  • Omwille van de goede doorbloeding van de schaamlippen treden er zelden infecties op.

Schaamlipcorrectie
schaamlipcorrectie

Kostprijs schaamlipcorrectie

Incl. btw

Labia: vanaf € 1500

Delta Clinic

Overweegt u een schaamlipcorrectie of schaamlipverkleining? 

Laat u duidelijk en discreet informeren bij Delta Clinic.

bottom of page